Cao-ontrafelaar Xplican tot in detail uitgelegd

Urenverwerking hóeft niet tijdrovend te zijn. Niet als je voor digitaal ontrafelen met cao-ontrafelaar Xplican kiest. We leggen je graag alles uit over deze tijdinterpretatietool

Cao-profielen in Xplican

In Xplican – dé tool voor digitaal ontrafelen – werk je met cao-profielen. Hierin staan de regels vanuit de geldende cao, maar ook specifieke afspraken die je met een inlener hebt gemaakt. En wees gerust, zo’n profiel stel je heel eenvoudig per inlener eenmalig in. Je kijkt eerst welke vergoedingen flexkrachten op welke momenten krijgen. Dit vind je in die eerdere genoemde cao. Zijn er afwijkende afspraken over vergoedingen gemaakt met de inlener, dan vind je ze in jouw notities. Vervolgens voer je eenmalig alle vergoedingen in… That’s it! Vanaf nu interpreteert Xplican automatisch de ingegeven uren in de urenregistratie en berekent de tool daarbij de bijbehorende vergoedingen. Bij iemand die van 16.00 uur tot 23.00 uur werkt weet Xplican bijvoorbeeld dat deze flexkracht recht heeft op een maaltijdvergoeding. Die vergoeding heb jij immers ingesteld. Wanneer deze flexkracht in de urenregistratie vervolgens de begin- en eindtijd registreert, berekent Xplican aan de hand van die tijden automatisch de juiste maaltijdvergoeding. Handig, niet?

De voordelen van cao-ontrafelaar Xplican

 Dit is dan ook meteen het eerste voordeel van cao-ontrafelaar Xplican: je richt de cao-profielen eenmalig in, waarna de tijdinterpretatietool tijdens het registreren van gewerkte uren automatisch de cao-regels – en dus ook de juiste vergoedingen en toeslagen – toepast. Maar de tijdbesparing is niet jouw enige voordeel als je met Xplican gaat werken. Je ervaart ook de volgende drie voordelen.

 Voordeel 1: nieuwe inleners sluit je snel aan

 Sluit je een nieuwe inlener aan, met een nieuwe cao? Dan kopieer je simpelweg een bestaand cao-profiel en pas je deze aan de inlenerspecifieke regels aan.

Voordeel 2: wijzigingen in cao’s voer je gemakkelijk en snel door

Wijzigt van een bepaalde inlener de cao, dan voer je die wijzigingen gemakkelijk door in het cao-profiel. En geloof ons, wijzigingen komen vaker voor dan je denkt. Een gemiddelde cao heeft minimaal 50 pagina’s (met uitschieters tot maar liefst 250 pagina’s) en iedere cao wordt jaarlijks of soms tweejaarlijks vernieuwd. Zonder Xplican kan het doorvoeren van wijzigingen dus een flinke klus zijn.

Voordeel 3: werk is intern gemakkelijker over te dragen

 Bij veel uitzenders en payrollers wordt werk bij ziekte of verlof en in vakantieperiodes niet of niet goed overgedragen. En dat zorgt voor problemen. Vaak staat namelijk één collega (of een klein groepje collega’s) bekend als ‘dé cao-expert(s)’. Maar iedereen is wel eens ziek, neemt wel eens een dagje (extra) vrij of gaat eens lekker op vakantie. Als werk dan niet goed wordt overgedragen… Wie past dan de juiste toeslagen en vergoedingen toe? Oftewel: wie zorgt er voor de juiste verloning volgens cao van jullie flexkrachten? Met Xplican loopt dit proces áltijd soepel door. Alle gegevens staan in de cao-profielen in Xplican, en iedereen in jouw uitzend- of payrollorganisatie kan met Xplican werken. Dit voordeel komt ook terug in deze mooie quote van een tevreden Xplican-klant:

 “Dankzij de automatische cao-ontrafelaar Xplican is er niet langer ruimte voor eigen interpretaties. Iedere vestiging wordt door Xplican gedwongen om de cao-regels op dezelfde manier te lezen. Dat is prettig voor onze flexkrachten, die altijd het juiste loon uitbetaald krijgen, maar ook voor onszelf. Het is eenduidig én de urenregistratie en cao-ontrafeling is intern veel gemakkelijker over te dragen – bijvoorbeeld bij vakantie of ziekte. En dat niet alleen: komt er controle van de SNA of een externe partij, dan kunnen we digitaal laten zien dat we de inlenersbeloning correct toepassen. Dat is natuurlijk een extra motivatie” – Debby Smits, Business Architect bij Logistic Force

Met Xplican voldoen aan de inlenersbeloning

Aan een vijfde voordeel willen we iets meer tekst wijden – je kon ‘m eigenlijk al lezen in de quote van Logistic Force. Krijg je namelijk controle van de SNA/SNCU? Dan kun je dankzij Xplican precies aantonen waarom je welke regels toepast én ziet de controleur gelijk welke regels de inlener hanteert. Kortom: met Xplican voldoe je aan de inlenersbeloning. Daarmee voorkom je een boete, die zeker voor grote uitzend- en payrollorganisaties flink in de papieren kan lopen. Bovendien moet je als er een fout wordt ontdekt door de SNA/SNCU alle vergoedingen van flexkrachten tot in de kleinste details nalopen en uitpluizen – soms tot wel jaren terug. Ook moet je onjuist toegepaste toeslagen en vergoedingen aan je flexkrachten terugbetalen. Begrijpelijk dat je dit te allen tijd wilt voorkomen! En voldoe je aan de inlenersbeloning, dan houd je bovendien je flexkrachten tevreden. Als flexkrachten namelijk vinden dat je hen te lang en/of te vaak verkeerd hebt uitbetaald, is de kans aanwezig dat ze overstappen naar de concurrent. En ook inleners kwijtraken is dan een mogelijkheid. De combinatie van een boete én ontevreden flexkrachten kan er namelijk voor zorgen dat ook (sommige) inleners liever voor jouw concurrent kiezen.

 Uren ontrafelen met cao-ontrafelaar Xplican: zij gingen je voor

Inmiddels zijn er al veel uitzend- en payrollorganisaties die de genoemde voordelen van digitaal uren ontrafelen met Xplican zien. Het eerder genoemde Logistic Force bijvoorbeeld, maar ook Adecco. Adecco’s Transformation Director Daniëlle Lambo vertelde ons: “Cao’s zijn nou eenmaal heel moeilijk te interpreteren. Xplican helpt ons om de interpretatie zuiverder te maken. Natuurlijk hebben we daar ook onze klanten voor nodig, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor hun cao’s. Maar Xplican helpt ons in het voeren van gesprekken over cao’s, daar waar klanten het soms ook niet weten. Het systeem denkt namelijk alleen in ‘ja’ of ‘nee’; er zijn geen grijze gebieden. Het resultaat: we zijn veel meer compliant wat betreft de inlenersbeloning, waardoor onze flexkrachten altijd betaald krijgen waar ze recht op hebben.” En ook Timing, Consolid en Factory4Work werken al met Xplican. Sluit jij je binnenkort bij dit rijtje mooie namen aan?